2012. január 25., szerda

Vader House, The Inspirative Renovation in Melbourne,AU- Inspiratív ház felújítás modern belsőépítészettel


 

The Vader House in Melbourne, Australia is a modern extension to a Victorian Terrace in the inner city designed by Andrew Maynard Architects. A steel frame wraps around the high boundary walls. The courtyard at the centre of the property is strategically located to allow the old terrace and the extension to have direct access to the outdoor space. The plan for the extension is complex yet functional. The boundary external wall is also the internal kitchen wall. The wooden retractable deck opens to reveal a hidden spa right in the middle of the courtyard.

Az Ausztráliában Melbourne belvárosban található a Vader háznak elnevezett  Viktorianus korból származó épület  modern kibővítése,és renoválása , amelyet Andrew Maynard
építész tervezett. A magas határolt falak között szinte észrevétlenül megbúvik az épület amely acélszerkezetből készített vázra épült , üveg és váz kitöltő falazat kombinálásával, így hol óriási üvegfelületek hol pedig vakolt falsávok váltják egymást.
A telek központjában található udvar úgy helyezkedik el,hogy az idős épületnek és a kibővítésnek is közvetlen átjárhatóságot biztosítson a külső térhez. A kibővítés terve egy kicsit összetett, és tele van ellentétekkel mégis funkcionál. Az egyik különlegesség  hogy a régi épület megmaradó fala egyben az új épületben található konyha konyha fala is  egyben,továbbá óriási poén az hogy ha a behúzható, fa deszkázatot kinyitjuk, akkor azonnal elénk tárul az udvar közepén található fürdőmedence.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése