2012. január 27., péntek

Black And White Minimalist Villa fom XTEN Architects- Absztrakt minimalizmus a Hollywood-i lejtőkön

Based in california and switzerland, XTEN architecture has completed 'nakahouse', a single family residence located in hollywood hills, california, USA.
Sited along the steep slopes below the hollywood sign, the dwelling is a contemporary update to an established home from the 1960's.
Geotechnical, zoning and budget limitations mandated the reuse of the existing footprint and foundations as a basis for the home's new design. the interior arrangement was reconfigured and a series of outdoor terraces were projected from all angles to maximize views of the surrounding landscape.

Floor to ceiling glass windows and sliding doors blur the boundary between the indoor and outdoor areas extending the living spaces to the terraces. exterior stairs lead to a roof deck with unobstructed views of the beechwood canyon, griffith park observatory and natural ravines.
The smooth black plaster facade intentionally creates a stark contrast with the white washed surfaces inside the home. Lacquered cabinetry, epoxy resin floors and painted metal produce a monochromatic and uniform interior which blends the separate rooms into one continuous space.

A Kaliforniai és Svájci székhelyű XTEN építész iroda befejezte a Kaliforniában, a Hollywood domboldalán elterülő, szabadon álló családi rezidenciát. A meredek lejtők mentén, rögtön a Hollywood-felirat alatt található lakóház egy modernizált verziója az 1960-as években épített háznak. A régi házat lebontották, és csak az alapokat meghagyva alakították ki ezt a fekete fehér minimalista családi villát.  A belső tér tagoltságát újraalakították,és kinti teraszsort úgy tervezték hogy a környező vidékre való kilátást mindenszögből a végsőkig fokozhassa. A padlótól a plafonig tartó üvegablakok és tolóajtók homályosítják el a kinti és a benti tér közötti határvonalat,meghosszabítva ezzel anappali területét a teraszok felé.
Külső lépcsők a tetőteraszra vezetnek ,amely szabad kilátást nyújt a Beechwood-kanyonra, Griffith
Park Csillagvizsgálóra és természetesen a völgyben található szakadékokra. A korom feketére ,vakolt külső az otthon belső terének vakító fehér felületével szándékosan erős kontrasztot alkot. A magasfényűre lakkozott konyhaszekrény, fehér epoxigyanta padlózat és a festett fém felületek  egy monokróm és egységes belső teret hoz létre, amely a különálló szobákat egy folyamatos térbe vegyíti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése