2011. január 13., csütörtök

Modern Contemporary Residences in Portland,OR from Olson Kundig Architects

Designed by Olson Kundig Architects this Modern Contemporary Residences in Portland .
The simple, long bar plan and the rhythmical spacing of floor-to-ceiling windows provide a rigorous proportion and rhythm in this Portland house. Views across the main axis – from the courtyard to the south-facing balconies – provide a strong connection to the outdoors.
A lantern-like entry vestibule welcomes visitors to the house from the motor court. The main level includes living areas, an office, and a master suite. From the main level, the landscape slopes down to expose a lower level with a media room, pool room, and guest quarters, as well as a 100-foot library stretching along the entire north wall. The master suite angles away from the rest of the house, taking in the best views and seemingly hanging in the trees.
Portland külvárosába tervezte a tőle megszokott stílusban ezt a modern kortárs design-t felvonultató Családi rezidenciát Olson Kundig és építész irodája.Maga az épület exteriőre és az enteriőre is egy feszes vonalú tengely mentén halad ezen tengely mentén nőnek ki a házat alkotó szobák és helyiségek. A ház szinte minden szobájából az óriási ablakokon keresztül gyönyörű kilátás adódik a környező tájra ,és az épületet körbevevő erdőre.A házba egy télikert szerű üveg bejáraton keresztül jutunk be majd érkezünk a ház lakótereibe,ezen a szinten található a dolgozó szoba a nappali a konyha és az étkező valamint a hálószobák a fürdőszoba kapcsolatokkal,az alsó szintre ha lemegyünk találhatjuk a kikapcsolódás helyiségeit van itt  biliárd terem, és a vendéglátásra alkalmas terek , valamint egy 100 láb hosszú könyvtárfal amely az egész északi falat elfoglalja.Erről a szintről juthatunk ki a teraszra ahol egy gyönyörű panorámával bíró teraszba süllyesztett medence kapott helyet.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése