2010. december 12., vasárnap

Surreal Minimal Glasshouse in Austria by Flöckner + Schnöll Architects

Austrian architects Maria Flöckner and Hermann Schnöll designed this house, which is located in a rural setting just south of Salzburg, Austria.
From Architects:It describes a site in a rural setting which is at the same time specific and universal. The surrounding landscape is unique, but could easily be replaced by another rural or urban location. The house could equally well be located anywhere else. It is not created for a specific location, rather it is simply a house in a location – or indeed a location in itself. The house site area is 1000m2, it located in the middle of farms, forest edges and mountains emerge emboldened into the landscape
This house for a universal setting is merely a hub in a personal network. For some time now one has been able to connect to a service infrastructure quite independently from any social pressure to make that connection in a particular location. This act of connection now takes place inside the house. Even the road network reaches inside the house. The house is an extension of both the vectoral streetscape and the visual landscape.
Ausztriába Salzburgtól délre egy parasztgazdaság kellős közepébe tervezte  kicsit szürreális érzetet keltő modern családi házát az Osztrák tervező páros Maria Flöckner and Hermann Schnöll . A házat bárhová tervezhették volna bármelyik nagyvárosba, de ők úgy gondolták hogy ennek a háznak itt a hegyekkel,  parasztgazdaságokkal ill. végeláthatatlan legelőkkel  körbevett 1000 m2 -es telek a legideálisabb a számukra.A lányeg hogy út és infrastruktúra van így a ház nincs elszigetelve a külvilágtól,viszont nem nehezedik rá olyan mértékű társadalmi nyomás mint mondjuk egy nagyvárosban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése