2010. október 10., vasárnap

Fantastic Design - Leef House by Undercurrent Architects

    This is one of the strangest abodes I’ve ever come across. Designed by Undercurrent Architects, this curiously-designed house is a private residence located in Sydney, Australia. The roof looks like fallen leaves, thus it has been dubbed the “Leaf House”. The roof is supported by winding branch-like steel tubes and the interior is enclosed in glass panels.
The interior is enclosed with a thin veil of moulded glass that activates views and reflections. Private rooms are tucked below into a sandstone podium fused to the terrain.
Undercurrent Architects undertook design and building roles, as methods were improvised to achieve high technical complexity within cost constraints.
The building engages it surroundings and forms part of the landscape: its roof blending into the vegetation; its base shaping the terrain.
     Az egyik legfurcsább  épület design amit láttam de mégis zseniális az ötlet amit az Undercurrent Architects kitalált és megtervezett Sidney-ben.  A ház maga úgy néz ki mintha az egymást fedő leveleket - ami a tető- keszekusza ágak tartanák -ezek a tartószerkezetet adó vascsövek.
Ami még első látásra is feltünik az hogy a ház nem von el teret a környezetéből hanem beépül abba mintha ott se lenne ,s ezt még erősíti az épület külső héját adó keret nélküli üvegfal amelyen akadály nélkül átláthatunk.
1 megjegyzés: