2012. március 9., péntek

Black And White Apartment Remodel By Acero - Fekete , fehér minimalista lakás design Spanyol sztárépítészektől


The project is a duplex apartment integral alteration in a block of flats in a residential area of Galicia. The property had this housing in the city for sporadic stays as a second residence, because they live in Madrid.
It is a duplex apartment that occupies the last two floors in a block of flats that has 4 levels, with two apartments in each floor. This block, that has approximately 30 years of antiquity is placed in a residential area of the city, following the typical 80s urban development plans that were projected in the Spanish cities.
The apartment, with a 250 m2 built surface, has another peculiarity in its access, which takes place from the high floor. In this floor we have a big receiver that already indicates the intention of the reforms in the rest of the house. Only a few pictures, with a proper format according to the design of the rounded architectural forms, by the painter Mercedes Rodriguez, in blue and gray tones, together with a gray silk carpet, also with a particular form and a few shining steel balls of “A-cero in” break the monotony of the dominant white color. In the false roof an opening allows us to see the natural light through an already existing fanlight. This wide entrance hall distributes, on the one hand, the most public area, composed by a big dining room and, on the other side, a courtesy W.C, a bedroom in suite with a finished bathroom that can be for guests or for service and the kitchen. On the opposite side, there are the sculptural stairs that will lead us to the most private stays.

In the living room, as in the rest of the house, the white colour is the protagonist. Only some elements like the lacquered black wood console by “A-cero in”, the Ace model couches, also by “A-cero in” upholstered in velvet champagne tone, break this white monochromia. We also find the Csec model coffee tables, and a few armchairs of “Ipe Cavalli“. Also the dining room furniture is “Ipe Cavalli”, both the steel table and the steel chairs, upholstered in white skin.
On the other hand, also in this floor, one more service area is located, with a courtesy W.C, a kitchen and a service or guest bedroom in suite with complete bath. The kitchen, which has an elongated disposition, was designed by A-cero just for its space, also characterized by the white colour, and emphasizes the Hi-Macs black desk. The cooking tops, also in white Hi-Macs like the daily dining room, and the furniture in high bright white lacquered wood. The domestic appliances Siemens and the extractor hood Pando, the Gessi bathroom fittings.
A sculptural staircase drives to the low part of the house where the principal bedroom in suite is located, with its own bath and dressing-room, and another two bedrooms.
In the bedrooms, the closets are lacked and in the principal bedroom the bed with surrounding headrest and small Capri model tables by A-cero in.
So, the final target of this project is improving the luminosity and the design. That’s the reason why the white colour is the best option in walls and floor… This combines with the black colour to emphasize some parts, creating sculptural volumes.

Ez a duplex apartman egy a galíciai lakónegyed egyik bérházában kapott helyet amelynek a tulajdonosai Madridban élnek,ezért csak ritkán, második rezidenciaként használják ezt az ingatlant,.
A lakás egy négyszintes panelház legfelső két szintjét foglalja el, mindkét szinten két-két apartmannal. Az épület ,amely a város lakónegyedében immár 30 éve áll, a tipikus 80-as évek városfejlesztési terveket követi,amely a spanyol városokban került megvalósításra.
A 250 m2 építési területű apartman másik furcsasága,hogy a ház bejárata a felső szinten található. Ezen a szinten található még egy nagy vendégváró amelyben Mercedes Rodriguez festményei hűen követik az épület
lekerekített építészeti formáit. A kék és szürke tónusok,a szürke selyemszövet,a különleges formák és a néhány fényes 'A-cero in' acélgömb megtöri a domináns fehér szín egyhangúságát. A tetőtéren egy falnyílásnak köszönhető hogy a természetes fény utat tud törni a már meglévő felülvilágító ablakon keresztül. Ez a széles bejárati előcsarnok megosztja egyrészt a fő társalkodót és az étkezőt, másrészt a mosdót, a hálószobát a hozzátartozó fürdőszobával /akár a vendégek számára/ és a konyhát. Az ellenkező oldalon egy szobrászi lépcsősor vezet minket az épület privát részéhez. A nappaliban,csakúgy mint a ház többi részében a fehér szín jut főszerephez,csak néhány elem, mint a lakkozott, fekete fakonzol, vagy az Ace-model díványok bársony, pezsgőtónusú kárpitozása törik meg  a fehér egyhangúságát . Találhatunk még Csec model dohányasztalokat, és néhány 'Ipe Cavalli' fotelt.
Az ebédlőrész bútorai is 'IpeCavalli', csakúgy mint a fehér kárpitozású acél asztal és székek. Szintén ugyanezen a szinten található még egy pihenőszoba valamint egy mosdóval, konyhával és a teljesen felszerelt fürdővel rendelkező  vendégapartman.
A meghosszabított elrendezésű, szintén A-cero tervezésű modern szinte high tech konyhát is a fehér szín és a Hi-Macs fekete pultok  jellemzik.  A fehér Hi-Macs főzőfelületek, csakúgy mint az ebédlőrész és a bútorok is fehérre lakkozott fából készültek. A háztartási készülékek Siemens gyártmányúak,a páraelszívó Pando , míg a fürdőszobai felszerelés Gessi. A szobrászi lépcsősor vezet minket a ház alacsonyabb részeihez,ahol a főhálószoba található saját fürdő-és garderobe szobával ,valamint még két másik háló.
A fő célja ennek a projektnek a dizájn és a fényesség tökéletesítése volt. Ez az oka annak hogy a falakon és a padlón miért a fehér szín volt a legjobb választás kombinálva a feketével , ahhoz hogy néhány részt hangsúlyozzanak  és igazán szinte szobrászi volument létrehozva ezzel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése