2012. január 11., szerda

The minimalist S House in Wiesbaden, Germany from Roger Christ - Hófehér minimalizmus

Due to space limitations the new owners, a family of four, decided to heightening the existing bungalow and furthermore to renovate the basic structure. To keep the bungalow’s typical character three single boxes were placed on a cantilevered flat roof, which are connected only by a glass corridor.The new structure creates zones with different qualities: in the south-west a meadow with a small apple tree, in the north a stone paved courtyard with a pine tree and in the east a roof terrace with a magnolia. In one of the new boxes the master bedroom, dressing room and bath room is located. The two other boxes function as personal living room and home office for the landlords.In the first floor nearly all walls and installations were removed, so that a large living room could be created. An open kitchen was placed in the midst of that living area. This floor additionally includes the children’s rooms with dressing room and bathroom.In the ground floor a guest room and an additional apartment is located. By the usage of triple glazed windows and highly effective insulation an energetically optimized building could be realized.

A mai modern városfejlesztés központi témája a tető mint építési terület. Jó példa erre a 60-as években épült W.H. belsőépítész által tervezett üdülőház, amelyet Roger Christ gondolt újra.
Az új tulajdonosok, egy négy fős család, úgy döntöttek hogy a már létező nyaralóházat megnövelik,továbbá helyreállítják, úgy hogy megtartják a nyaralóház tipikus karakterét. Három különálló traktus lett elhelyezve a statikailag  megszilárdított lapos tetőn, amelyeket csak egy üvegfolyosó köt össze. Az új szekciók egyikében a főhálószoba, gardrób és fürdő van elhelyezve.
A másik két rész társalgó nappaliként, és otthoni irodaként szolgál a tulajdonos számára.
Az alső szinten csaknem az egész házat kipucolták, így egy nagy nappali lett kialakítva. A nyitott konyha a nappali területének közepére lett elhelyezve. Ezen a szinten van még a gyerekek szobája, a gardrób és fürdőszobákkal.
A földszinten még egy vendégszoba és azonfelül az apartman található. A háromrétegű üvegbablakok használatával és a nagyon hatékony szigeteléssel egy energiailag kedvezőbb felhasználású épület valósult meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése