2011. július 24., vasárnap

The Leaf House - Fantastic Modern Organic Design in Rio,BR from Mareines + Patalano Arquitetura

This is about the unique design from a house which is inspired by Brazil’s Indian architecture and was envisioned in a way that counteracts the humid and hot climate which characterizes the area. This spectacular Leaf House was designed by Mareines + Patalano Arquitetura, located in Angra dos Reis, close to Rio de Janeiro, Brazil. This original looking beach home is covered by a giant leaf-shaped roof that isolates the building: “The roof protects from the hot sun all the enclosed spaces of the house as the in-between open spaces. The heights of these spaces which varies from 3 to 9 meters, allow the SE trade winds from the sea to pass perfectly longitudinally trough the building, providing natural ventilation and and passive cooling both to the enclosed and open spaces.
Muszáj volt ezt a gyönyörű levélkompozícióra hajazó , modern organikus házat megmutatnom, bármennyire is a modern minimál stílus áll hozzám a legközelebb és ezt a blogg hangvételén is érződik , ennél a háznál egy picit elidőztem. A tervező a brazil tervezőcsapat a Mareines + Patalano Arquitetura voltak.A házat Rióhoz közeli kisváros Angra dos Reis tengerpartjára tervezték és építették fel . Az épület kicsit az indián kultúrák találkozása  a modern kortárs építészettel, hisz a hagyományos anyagok és formák mellett azért bőven jeleskedik a ház modern szerkezeti elemekkel ill. anyaghasználatokkal, formákkal.
Ha az épületre felülről ránézünk egy tökéletes levélkompozíció tárul elénk a maga geometriai tökéletességében,s ez a design végigvonul a teljes kubatúrán rengeteg fa és kő használattal.  Talán ezekkel a természetet másoló , ugyanakkor kivételes műgonddal szerkezetileg is  megtervezett, belsőépítészetileg is zseniálisan kialakított terekkel és enteriőrökkel teszi számunkra hangulatossá és különlegessé a tervező ezt a tengerparti luxusvillát.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése