2010. december 4., szombat

Lemperle Residence - The Beautiful Modern Beach House from Jonathan Segal Architects

Architect Jonathan Segal won an AIA San Diego citation for his design of the Lemperle residence in La Jolla.  The architect took advantage of this odd-pie shaped ocean-front property by positioning nearly half of the living space below ground in order to overcome low floor area ratios, onerous oceanfront setbacks and unforgiving land costs.
West facing walls of glass slide away to create a direct connection to the exterior outdoor living areas while giving the illusion of a much larger living space. Light is brought into the basement by means of a 10 ft X 20 ft light well and two glass floors above.
Below grade lies 1,800 sf of entertainment, bar and game rooms. The main level is comprised of kitchen, dining, and living spaces; all of which are focused toward the ocean and the exterior patio. The second level is one large space consisting of the master bedroom, closet, and bath, while the uppermost level is a large roof deck with a spa and a small office/guest room. The roofs are equipped with photovoltaic panels to offset energy usage.
Jonathan Segal és építész irodája több Óceánparti Villa tervezésével büszkélkedhet de talán ez a munkájuk a Lemperle Residence a legsikerültebb és a legtöbb egyedi design-t felvonultató tervük.A ház maga egy Openhouse legalábbis az óceánfronti oldalt illetően , az utca felé óriási betonfalakkal lezár. A telek meredekségéből adódóan a ház alapterületének a fele a föld alá esik de ezeknek is van külső kapcsolatuk az óceáni oldalon. Az óriási üvegfelületeken keresztül rengeteg fény jut be a házba ,valamint a külső és belső terek határvonalai ezeknek köszönhetően összemosódnak. Az első szinten kaptak helyet a lakóterek ,nappali -konyha-étkező közvetlen terasz kapcsolattal,az emeleten kaptak helyet a hálószobák és a fürdőszobák amelyek traktusonként összeolvadnak.A lélegzetálítóan pazar enteriőrt  design mobiliák , fa furnéros falburkolatok és szintek összekapcsolására üveg mennyezetek teszik eredetivé. A megrendelők a luxus mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektettek , a ház tetején napkollektorok segítik a ház működését.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése